Hållbar matkasse

En kasse fylld med utvalda matvaror från lokala producenter som brinner för goda råvaror. Och packad i eget kyllager för att vägen till ditt matbord ska bli så kort och naturlig som möjligt. Helt enkelt en matkasse som bryr sig om din matstund!

Här kan du se Familyfoods olika matkassar och här kan du beställa din matkasse.

Vi har en tanke med matkassen genom hela kedjan, från jord till bord. Vi arbetar med en hållbar produktion med omtanke om miljön, för människorna i produktion och för människorna som köper våra produkter. Ekologiskt och närproducerat är viktigt! Att arbetar hållbart i alla led är viktigt!

Småskaligt och lokal mat i matkassen

I Familyfoods matkasse hittar du utvalda matvaror från lokala producenter som brinner för sina råvaror. Vi beställer och packar din matkasse från ett eget kyllager, allt för att vägen till dig ska bli kort och naturlig. Familyfoods matkasse innehåller mat från många andra småskaliga och lokala producenter. Vi besöker alla gårdar. Vi lär känna matproducenten. Vi får ser hur djuren har det, hur sylten kokas, hur fröna sås och grönsakerna skördas och hur kossans mjölk blir creme fraiche och grädde. De små matproducenterna brinner för sina gårdar och för sitt hantverk. De har en omsorg om djur, natur och människan. Och detta vill vi förmedla till dig i Familyfods matkasse.

Vi arbetar nära alla våra matproducenter och styr vår planering efter producenternas villkor och möjligheter. I januari varje år träffar vi till exempel våra grönsaksodlare. Vi gör upp en grov planering och detta styr sedan grönsaksodlarnas arbete. Odlaren vet redan när han planterar att skörden är såld. Detta ger en ökad trygghet för odlaren och ger också en möjlighet för nya investeringar. Allt kött i Familyfoods matkasse kommer från mindre lokala gårdar.

Våra producenter
Aby potatis
Bjäre fågel
Brostorps ost
Emå mejeriet
Frösets gårdsmejeri
Gårdsby ägg
Kasteberg
Kalvenäs
Lars Strömgren, potatisodlare
Lindells gårdsslakteri
Lindhags delikatesser
Löt gårdsmejeri
Mickes viltrökeri
Moheda sylt
Måketorps hängmörade nöt
Nässjö chark
Root fruit
Rudu grosshandel
Skottorps ost
Smakglädje
Stens chark
Stensåkra
Sven-Erik Kastebring, grönsaksodlare
Urshultodlaren
Västerslät
Åsnens fiskrökeri
Ölands kvalitetsprodukter
Öländska bönchips

Ekologisk mat i matkassen

En del produkter kan vi inte köpa lokalt, då väljer ofta ekologiskt. Pasta, bönor, nötter och konserver kommer från Kung Markatta, Saltå kvarn och Zeta. Ekologiska varor produceras i samspel med naturen utan kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och utan att störa djurens naturliga beteenden.

Matkasse och allergier

Alla Familyfoods matkassar, utom Kockens förberedda låda, går att få med laktosfria mejerier. Vi byter ut alla produkter i kassen som är möjliga. Det gäller till exempel creme fraiche, grädde, gräddfil och mjölk. I matkassen kan det dock förekomma att till exempel osten inte är laktosfri så håll lite extra koll när du får din matkasse. Kryssa i rutan laktosfri när du anmäler dig eller skicka ett mejl till info@familyfood.se. Om du har några andra allergier och har frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

Familyfoods mattänk

Vi besöker lokala matproducenter, provlagar och skriver recept. Sedan beställer, packar och levererar vi en matkasse till dig. Alla råvaror kommer att gå åt under veckans matlagning för att minska matsvinnet och halvtomma paket i skafferi, kyl och frys. Familyfood skickar inte med ris i matkassarna men om riset är slut hemma passar couscous, bulgur, qinoa eller ett annat gryn lika bra. Tänk igenom vilken dag du vill tillaga rätterna och förvara råvarorna rätt så att de håller sig fräscha.

Bra råvaror ger goda middagar! Genom att laga mat från grunden slipper du onödiga tillsatser och smakförstärkare som ofta tillsätts i processade livsmedel. Familyfood undviker lightprodukter och rekommendera att byta ut en del av till exempel grädden mot vatten om en smalare middagsmat önskas.

Bli kund

Beställ din kasse i dag för leverans redan vecka 32!

Beställ